Livrare gratuita de la RON 2499,-
Plată securizată
14 zile Politica de returnare

Intrebari frecvente

Cât este durata de viata a motoarelor din centralele de aspiratie?

Motoarele folosite in centralele de aspiratie sunt motoare cu utilizare casnica, proiectate pentru functionare in regim nominal 750 - 1000 ore. Prin urmare, durata de viață a motorului depinde de regimul de utilizare al si solicitare al centralei de aspiratie. Motorul de schimb este distribuit de partenerii crossvac, acesta fiind livrat cu o descriere a pasilor care trebuie urmati pentru schimbul motorului (durata schimbului 30-60 de minute), sau este efectuat de către un electrician calificat sau dealer-ul crossvac .

Este posibila aspiratia de praf de constructii de catre a crossvac centrala de aspiratie?

Categoric nu. Praful fin de construcție ar putea bloca filtrul sau chiar duce la deteriorarea motorului. Dacă ați aspirat praf rezultat din construcție sau de ciment, se recomandă curatirea sau schimbarea imediate a filtrului .

Ce se întâmplă dacă sunt absoarbite accidental câteva picături de apă?

Practic, centralele de aspiratie (similar cu aspiratoarele "convenționale") nu sunt destinate pentru absorbtia lichidelor. Dacă accidental sunt absorbite câteva picături de apă acesta se va uscain tubulatura sistemului de aspirație sau în furtunul de aspirație, înainte de a ajunge la unitatea centrală, fara sa fie un pericol in utilizare. In cazul unor cantități mai mari de lichid, se recomanda scoaterea din funcțiune imediata a centralei de aspiratie și verificarea functionarii acestuia de către un specialist.

Se poate aspira cu centrala de aspiratie crossvac cenușă sau particule de praf fine?

Pentru cantitati mari de cenușă sau particule fine de praf, vă recomandăm utilizarea unui separator de cenușă mobil în care materialul de aspirat este colectat și depozitat separat, departe de unitatea centrala.

Pot fi montate doze de aspiratie in afara casei?

Vă recomandăm să faceți acest lucru numai în cazul în care puteți proteja doza de aspiratie de influente ale vremii. În caz contrar, aceasta duce la pierderea garanției unitatii centrale, a dozei de aspiratie si a componentelor conectate la aceasta .

Centrala de aspiratie si doza de aspiratie functioneaza, furtunul de aspiratie este conectat, totusi nu este putere de aspiratie?

Acest lucru poate fi fie din cauza unui al doilea furtun de aspirație care este conectată la o altă doza, sau tubulatura sistemului de aspirație este înfundata sau deteriorata. Un posibil blocaj al conductei de aspirație poate fi stabilită, prin deconectarea centralei de aspiratie de sistemul de aspiratie si verificarea cu palma a depresiunii la intrarea in centrala de aspiratie. În cazul în care acesta depresiunii este suficient de mare, disfunctionalitatea este sigur cauzată de un blocaj al tubulaturii de aspirație. Cu un arc flexibil, mergand de la doza la doza, puteți elibera tubulatura de blocaj.

Centrala de aspiratie nu se oprește, chiar dacă toate dozele de aspiratie sunt închise?

Acest lucru ar putea fi din cauza unui scurt circuit al cablului de comanda, inchizand astfel circuitul de comanda care porneste centrala de aspiratie. Acest lucru poate fi verificat prin deconectarea cablului de comanda de la centrala de aspiratie. Dacă centrala de aspiratie tot functioneaza, acesta Inseamna deteriorarea modulului de control al centralei de aspiratie. În acest caz, contactați distribuitorul crossvac.

Cât de des trebuie curatat filtrul si cat de des se goleste sacul de praf la centralele de aspiratie crossvac?

Modelele crossvac ( cu excepția CVF1250A și CVF1450A ) sunt echipate cu filtre fără întreținere. Acest lucru înseamnă că aceste filtre – in cazul unei utilizari casnice normale - nu trebuie să fie nici îndepărtate, nici curățate. Sacul de praf este - în funcție de frecventa aspiratiilor - trebuie să fie golit de 2 -3 ori în fiecare an.

Pot folosi aspiratorul central, fără furtun?

Dacă ați instalat o doza de plinta, puteți pune sistemul în funcțiune, fără un furtun de aspiratie.

Este necesara curățirea în mod regulat a sistemului de aspiratie?

Nu in principiu. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți comanda în magazin bilele adecvate de curățare. Aceste bile speciale de curățare sunt realizate din cauciuc antistatic și astfel poate elimina orice murdărie de pe peretii interiori al tubulaturii sitemului de aspiratie.

Are sistemul de aspiratie crossvac siguranta de acces al copiilor?

100%. Pornirea centralei de aspiratie se face numai prin introducerea furtunul de aspirație în doza de aspiratie din perete sau cu ajutorul intrerupatorului din manerul furtunului de aspiratie. Centrala de aspiratie nu este instalata in mod uzual in zona de locuit ci mai degraba in beci sau debara, iar comanda centralei de aspiratiei este la tensiune de 24V .

Se poate instala centrala de aspiratie in camera tehnica sau camera termica a casei?

Da, in cazul in care se conecteaza cu o siguranta proprie la reteaua de alimentare cu energie electrica.

Care este locul cel mai adecvat in casa pentru instalarea unei centralei de aspiratie?

Fie în subsol, în garaj sau în orice cameră alăturată, de unde centrala de aspiratie se poate conecta catre exterior printr-o tubulatura cu lungime de max. 4 m. În cazul în care nu este posibila o racordare catre exterior a centralei de aspiratie modelul de centrala crossvac ofera solutia potrivita.

Când ar trebui efectuata instalarea unui sistem de aspiratie centralizata crossvac?

Instalarea sistemului de aspiratie crossvac este simplu de realizat. Momentul cel mai potrivit pentru instalare ar di in cazul constructiilor noi, in timpul constructiei ulterior fiind necesara doar instalarea si racordarea centralei de aspiratie.

Cat va costa instalarea unui sistem de aspiratie centralizata crossvac?

Un sistem de aspiratie centralizata cu siguranta nu este un lux și sunt la prețuri accesibile pentru toată lumea. Acest sistem nu doar ofera ajutor practic în gospodărie zi de zi, dar, de asemenea, asigură aer proaspat in locuinta Dumneavoastra . Costul de instalare al unei centrale de aspiratie depinde de dimensiunea dispozitivului necesar, în primul rând. Aceasta, la randul sau, depinde de lungimea totală a conductelor, numărul dozelor de aspiratie și suprafata de aspirat. Printre datele tehnice ale fiecarei centrale de aspiratie crossvac, gasiti caracteristici tehnice, care vă vor ajuta în alegerea modelului de centrala necesara.

Pot achizitiona tubulatura sistemului de aspiratie acum, și să cumpar centrala de aspiratie mai târziu?

Desigur. Astfel aveti infrastructura necesara pentru o instalarea ulterioara a unei centrale de aspiratie. Costul cu tubulatura sistemului de aspiratie sunt ușor de gestionat și kiturile noastre de montaj vă ajuta să economisiți bani. Centrala de aspiratie și toate accesoriile (de exemplu, furtun de aspiratie, perii) pot fi achiztonate de la noi ulterior.

Pot instala o centrală de aspiratie crossvac intr-o casa construita?

Desigur - în cele mai multe case ajunge o singura coloana de aspiratie verticala. Acest lucru poate fi instalat, de exemplu, într-un colț lângă un perete existent. Cu doar o gaură în tavan și tubulatura instalata si mascata cu o bucata de mobilier sau rigips, în care pot fi montate si dozele de aspiratie. Chiar seminee vechi nefolosite sunt ideale pentru instalarea tubulaturii fără prea mult efort.

Este un model de centrala de aspiratie mai puternic un avantaj in fiecare caza?

Nu neapărat. La alegerea centralei de aspiratie asigurați-vă că performanțele corespunzătoare au fost luate în considerare. În scopul de a determina modelul corespunzător, puteți gasi pe site-ul nostru datele tehnice ale centralei de aspiratie. În fișele tehnice, veți găsi date de performanță, precum și lungimea de aspiratie maximă recomandată pentru centrala de aspiratie respectiva. în evaluarea dimensiunii centralei de aspiratie, trebuie luata in calcul si pierderea de presiune pe tubulatura, care este influentata de coturile si racordurile din sistem. Pentru fiecare dintre aceste componente se adauga 1 m la lungimea conductei drepte, ajungand astfel la lungimea nominală totală a tubulaturii.

De exemplu intr-un sistem cu 25m tubulatura dreapta și un total de 15 coturi si deviatii, lungimea totala de aspiratie va fi 40m.

Ultima vizualizat